top of page

D&B The Mobility Group vraagt aandacht voor CO2 problematiek


D&B The Mobility Group - Trees for All

Filip Cwiklinski (links) vergezeld door Bas Hertz, Founder & CEO van D&B The Facility Group


Auto’s worden steeds schoner, maar we zijn er nog lang niet. Ook wij willen een groene en gezonde aarde doorgeven. Daarom heeft D&B The Mobility Group besloten om – naast alle duurzame initiatieven die zij reeds ontplooit – partner te worden van Trees for All.


De stichting Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en beschermt bestaande bossen met als doel het compenseren van CO2-uitstoot. Om het belang van dit initiatief te onderstrepen, besloot Filip Cwiklinski – General Manager van D&B The Mobility Group – ook zelf een schep ter hand te nemen.


Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan voor mensen, dieren en het klimaat zijn rampzalig. “Als leverancier van mobiliteit zijn wij ons natuurlijk extra bewust van de problematiek rondom de uitstoot van CO2. En we ontplooien doorlopend initiatieven om onze footprint te verkleinen”, zo vertelt Cwiklinski. “Naast de beslissing om onze chauffeurs een cursus “het groene rijden” te laten volgen waardoor zij in staat zijn de uitstoot tot 30% te reduceren, hebben wij besloten om een groot deel van onze CO2-uitstoot te compenseren middels het planten van bomen.”


Het bedrijf is echter op meer fronten bezig met de CO2-problematiek. “Wij verzorgen bij diverse van onze opdrachtgevers pendelservices tussen een OV-punt en het kantoor, waardoor meer werknemers in staat zijn om met het OV te reizen. En wij bieden een ‘Charge&Ride’ service aan voor klanten waarmee zij de capaciteit van de aanwezige laadstations optimaliseren. Op die manier kunnen meer elektrische voertuigen per tijdvak geladen worden en is de opdrachtgever in staat haar wagenpark te blijven uitbreiden met elektrische voertuigen.”


Tevens heeft de parkeer- en vervoersspecialist geïnvesteerd in technologie die haar chauffeurs in staat stelt om op een parkeerterrein tot 35% meer auto’s te kunnen parkeren. Hiertoe heeft D&B een zogenaamd ‘blockparking’ algoritme ontwikkeld.


Over Trees for All

Trees for All plant bomen, beschermt en herstelt bestaande bossen en maakt mensen bewust van het belang van bomen. Dichtbij huis, maar ook verder weg met duurzame bosprojecten in ontwikkelingslanden. Trees for All is de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland en de enige stichting in Nederland met CBF-keurmerk waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bosprojecten. Alle projecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2.

Over D&B The Mobility Group:

D&B The Mobility Group is gevestigd in Amstelveen. Als aanbieder van mobiliteitsdiensten verzorgt D&B al meer dan 25 jaar onder andere chauffeursdiensten in de vorm van een studentchauffeur / privé chauffeur, valet parking service, shuttle services, parkeerbegeleiding en verkeersregelaars. Regelmatig neemt D&B alle mobiliteit rondom een evenement of project van A tot Z volledig uit handen.

Zoeken op tags

Cases