top of page

Nieuwe technologieën moeten stadscentra bereikbaar houden voor autoverkeer

De steden zullen de komende jaren steeds dichter bevolkt raken, maar de aanwezige infrastructuur van de binnensteden blijkt onvoldoende geschikt om de snelle groei te faciliteren. Innovaties zoals de zelfrijdende auto zijn veelbelovend, maar niet op korte termijn beschikbaar om het probleem van de steden op te lossen. Desalniettemin beschouwen wij de opkomst van nieuwe technologieën wel als het belangrijkste middel om een verkeersinfarct in de steden af te wenden.

Opkomst van nieuwe technologie en smart cities

Naarmate meer apparaten en systemen geschikt zijn om signalen uit te zenden en te ontvangen, zullen ook voertuigen steeds intensiever met hun omgeving in verbinding komen te staan. Daarmee komt de intelligente stad binnen handbereik. Dankzij de data kunnen wij meer inzicht verkrijgen in hoe verkeersstromen lopen, hoe de parkeercapaciteit gebruikt wordt en waar en op welke momenten de aanwezige infrastructuur tekort schiet. Navigatie Apps zoals Google Maps, HERE WeGo en Waze (overigens eveneens eigendom van Google) houden nu al rekening met de drukte op de diverse uitvalswegen en passen routes hier op aan.

Zodra een groeiende datastroom beschikbaar komt, zullen steden steeds beter in staat zijn verkeersstromen real time te sturen en beter gebruik te maken van de beschikbare infrastructuur en parkeerfaciliteiten. En dat zal cruciaal zijn voor de doorstroom in de diverse stadscentra. Combineert men deze data vervolgens met bronnen zoals de weersverwachtingen, de evenementenkalender of geplande wegwerkzaamheden, dan ontstaan langzaamaan de eerste tekenen van een daadwerkelijk slimme stad.

Whitepaper "Onze steden Slibben dicht - De toekomst van binnenstedelijk vervoer"

Over D&B The Mobility Group:

D&B The Mobility Group is gevestigd in Amstelveen. Als aanbieder van mobiliteitsdiensten verzorgt D&B onder andere chauffeursdiensten in de vorm van een studentchauffeur / privé chauffeur, valet parking service en parkeerbegeleiding.

Comments


Zoeken op tags

Cases

Volg ons

  • D&B The Mobility Group LinkedIn
  • D&B The Mobility Group Facebook
  • D&B The Mobility Group Instagram
bottom of page