top of page

Het dagelijks leven in de toekomst: vervoer in 2035


Vervoer in de toekomst - D&B The Mobility Group

Het Financieele Dagblad publiceert een serie van drie over het dagelijks leven in de toekomst. In deel 2 van de serie – Vervoer in 2035: fiets, ov en heel veel apps. D&B The Mobility Group schreef eerder reeds een whitepaper over exact dit onderwerp.


In de toekomst zijn de steden nog voller dan nu, en er zijn fors meer forenzen. Dat vereist een ander vervoersysteem. De algehele conclusie van het artikel lijkt te zijn dat het stadsvervoer van de toekomst bestaat uit een combinatie van trams en bussen, fietsen, voetgangers en elektrische auto’s. Ze zijn op elkaar afgestemd via apps. Lees hier het artikel Vervoer in 2035_Het Financieel Dagblad.


In mei van dit jaar schreef D&B ook reeds een artikel en whitepaper over hoe nieuwe technologieën de stadscentra bereikbaar moeten houden voor autoverkeer.


Naarmate meer apparaten en systemen geschikt zijn om signalen uit te zenden en te ontvangen, zullen ook voertuigen steeds intensiever met hun omgeving in verbinding komen te staan. Daarmee komt de intelligente stad binnen handbereik. Dankzij de data kunnen wij meer inzicht verkrijgen in hoe verkeersstromen lopen, hoe de parkeercapaciteit gebruikt wordt en waar en op welke momenten de aanwezige infrastructuur tekort schiet. Navigatie Apps zoals Google Maps, HERE WeGo en Waze (overigens eveneens eigendom van Google) houden nu al rekening met de drukte op de diverse uitvalswegen en passen routes hier op aan.


Zodra een groeiende datastroom beschikbaar komt, zullen steden steeds beter in staat zijn verkeersstromen real time te sturen en beter gebruik te maken van de beschikbare infrastructuur en parkeerfaciliteiten. En dat zal cruciaal zijn voor de doorstroom in de diverse stadscentra. Combineert men deze data vervolgens met bronnen zoals de weersverwachtingen, de evenementenkalender of geplande wegwerkzaamheden, dan ontstaan langzaamaan de eerste tekenen van een daadwerkelijk slimme stad.Whitepaper "Onze steden Slibben dicht - De toekomst van binnenstedelijk vervoer"Over D&B The Mobility Group:

D&B The Mobility Group is gevestigd in Amstelveen. Als aanbieder van mobiliteitsdiensten verzorgt D&B onder andere chauffeursdiensten in de vorm van een studentchauffeur / privé chauffeur, valet parking, shuttle service, event support en parkeerbegeleiding.

Comments


Zoeken op tags

Cases

Volg ons

  • D&B The Mobility Group LinkedIn
  • D&B The Mobility Group Facebook
  • D&B The Mobility Group Instagram
bottom of page